Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Masukkan kelapa parut, air, gula .
Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kemudian masukkan kelapa parut dan .
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Masukkan kelapa parut, air, gula . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Cara penyediaan kuih ketayap : Kemudian masukkan kelapa parut dan . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi.
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kacau sebati sampai gula larut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Kisar dengan 2 cawan air.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Masukkan kelapa parut, air, gula . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kemudian masukkan kelapa parut dan . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam . Cara penyediaan kuih ketayap : Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kacau sebati sampai gula larut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kemudian masukkan kelapa parut dan . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air.
Kemudian masukkan kelapa parut dan .
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kemudian masukkan kelapa parut dan . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kacau sebati sampai gula larut. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Kuih Hijau Inti Kelapa : Resepi Kuih Ketayap Inti Kelapa Yang Menggamit Kenangan Daridapur Com. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kemudian masukkan kelapa parut dan . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kacau sebati sampai gula larut.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam . Masukkan kelapa parut, air, gula . Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kemudian masukkan kelapa parut dan .
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Kisar dengan 2 cawan air.
Cara penyediaan kuih ketayap :
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Post a Comment for "Kuih Hijau Inti Kelapa : Resepi Kuih Ketayap Inti Kelapa Yang Menggamit Kenangan Daridapur Com"